perjantai 22. maaliskuuta 2013

Rakas sinusta on tullut pullukka :D


Osa I: Ruokapäiväkirjat


Aurinkoista huomenta!
Tai ei enää niin huomenta ehkä tässä 12 aikaan :D
Edelleen hiukan ärsyttää, että makaillessa menee tääkin päivä :(  Onneks toi aurinko silti vähän piristää vaikka täällä sisällä joudunkin odottaa päivien kulumista :)

Mietin tossa, että mitäs kertois, tai paljonhan olis juttuja mut millanen aikataulu, missä ajassa haluais valmiiks jotain :D  Sitte vahongossa selasin tollasta vihkoa kun tarvisin paperin palasen ja kappas mitä löyty :D :D Eka osa postaussarjaan :D
Oon jo miettiny yhtä juttua mut en tienny/muistanu, että siitähän saadaan vasta jatko-osa tälle :D

Eli jonkinsortin ruokapäiväkirjaahan siihen vihkoon oli väkerretty. Ja hyvältä näytti! :D :D


Vko 41  2010. Onko päivää ilman karkkia tms? Ei ainakaan nopeesti katottuna.


Aika hienosti kootut päiväateriat :D :D


Tässä oli sentään toi 13.1.11 torstai aika järkevän näkönen ja suht ok, en muista mikä on pikkusämpylä mutta ehkä niitä olis voinu olla hiukan vähemmänkin ja jotain proteiinia tilalle :)


Näitä en seurannut niinkään vartalon/kiinteytyksen takia vaan enemmänkin atooppisen kutiavan ja ihottumaisen ihon takia. Syynä ei ollut mikään ruoka (teen varmaan myöhemmin jutun) ainakaan yksittäinen sellainen vaan kosmetiikka eniten.

Mutta kun tätä ruokavaliota katsoo niin ei ihme jos iho ei tykkää ja olo on turvonnut ja väsynyt.
Eikä ihmetytä sekään ettei ollut tyytyväinen peilikuvaan. Normaalipainossa olin kyllä, noin 58-60 kg mutta housut kiristi ja mahaa piti koittaa peitellä, se oli aina turvonnut. Liikuntaa harrastin mutta en niin paljon kun ennen ja aikaisempi seisomatyö vaihtui ensin koulussa istumiseen ja sitten enimmäkseen istumatyöhön, silti luulin, että voin syödä mitä vaan.

Aika hirveetä :) Aika kauanhan sitä on ollut tietoinen miten pitäisi syödä mutta eri juttu miten sen saa toteuttettua oman itsensä kohdalla.  Onneks oon pikkuhiljaa alkanu sisäistää asioita ja alkanu miettimään, että ei oo ihan kuosissa mun syömiset ja jotain täytyy nyt muuttaa.
Sen tukemiseksi aloin siellä gymspacessa pitämään nyt tammikuussa blogia. Että oikeesti ajattelisin itteäni ja tekisin parempia valintoja, ihan jo mielialan ja jaksamisenkin takia. Ja mun mielestä blogin pitäminen on auttanut/auttaa siinä :)
Ja superdieetti on tosi paljon auttanut saamaan ideoita ja tietoa. Vaikka onkin dieetti-nimellä niin ideana ei tosiaan se laihduttaminen ollut vaan kokeilu ja ton vaivalla kerätyn rasvan karistaminen ja järkeville ruokatavoille oppiminen.
Netti ja lehdet on pullollaan ohjeita mutta en niitä jaksanut koskaan noudattaa. Liikuntaohjeita kyllä mutta en koskaan ravinto-ohjeita. Ja nyt kun on huomannut kunnon ravinnon hyödyn niin oon aika paljon vastaanottavaisempi ohjeille. Aion löytää jonkun hyvän peruskaavan ja muunnella sitä sitten tarpeen mukaan. :)

Noista päiväkirjoista on aikaa eikä taida olla viime vuodelta mitään tallessa, mutta aikalailla saman tyylistä, joka päivä jotain. Usein maksimi yks päivä ilman herkkuja ja sekin aika työn takana. Ja samalla kuviolla ollaan menty siitä saakka kun muistan.

Kouluvuodet mun ruokavalioon kuului:
Aamulla: muroja/leipää/banaani/viili/munkki
Koulussa: söin jos tykkäsin, en, jos en tykänny. Leivät kelpas.
Koulun jälkeen: pätkis/dacapo+munkki+limsa+jacky makupala
Kotona: ruoka valikoiden+paljon maitoa+leipää
Illalla: sipsiä+limsaa+jätskiä+suklaata ja karkkia
Illalla: Toinen ruoka/leipää/viiliä/hedelmiä

Tossa nopeesti ruokavaliota ala-asteesta ainakin lukioon. Eikä oo huijattu vaan surullinen totuus. Aika paljon sontaa ja joka päivä. Lukion jälkeen jatkui sama linja ja kotoa pois muutettuani elin joko uuniranskalaisillat tai grillien ranskalaisilla/aterioilla+sipseillä. Eikä se sillon ollut paha, energiaa oli ja rasvaa ei kertynyt, liikunta ja työ kulutti sopivasti. Silloin siitä ei välittänyt mikä oli terveellistä, söi vaan sitä mikä oli hyvää. Toista se on nyt, kun ollaan samaa alamäkeä menossa mikä alkoi kun täytti 24, kaikki kerääntyy :)

Mutta onneksi tänä vuonna olen viisaampi, eikä siinä mennyt kuin 31 vuotta :D :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti