tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kotitekoista sushia


Heippa!
Lauantaina kokeilin vihdoinki tehdä sushia itse. Ajattelin, että se olis todella vaikeeta mutta ei se niin kauhean hankalaa ollutkaan.
Ei ole pakko ostaa sushiriisiä vaan riisiksi käy myös puuroriisi, jota itsekkin käytin kun sitä oli joulusta kaappiin jäänyt.
Tein yhden annoksen, johon tarvittiin 4 dl riisiä. Riisi pitää huuhdella niin, ettei huuhtelu vesi ole enää sameaa. Ja minähän huuhtelin riisiä joku 20 minuuttia, se oli ehkä tylsin vaihe :D Eli se riisi täytyy huuhdella kunnolla mutta en tiedä saako muut siihen turhaantumaan 20 minuuttia :D
Sitten riisi jätetään likomaan 4dl veteen kattilaan 30-60minuutiksi.
Minä lähdin tässä välissä aamuaerobiselle.
Sitten riisi kiehautetaan sekoitellen 1-2min, jonka jälkeen levy laitetaan pienimmälle ja se saa hautua siinä 15-16 minuuttia, sekoittaa voi välissä ja varmaan kannattaakin. Ja lopuksi vielä annetaan seisoa kannen alla 10min.

Tehdään kiinalaisesta riisivinietikasta, sokerista ja suolasta liuos. Lämmitetään etikka, jotta sokeri ja suola liukenee siihen.

3rkl riisiviinietikkaa
3rkl sokeria
reilu 1tl suolaa

Sekoitetaan seos riisin joukkoon, riisi on tarkoitus imeä itseensä etikkaliemi.
Annetaan jäähtyä.

Bambumatto auki pöydälle ja siihen päälle noriarkki, kiiltävä pinta alaspäin ja viivat vaakasuoraan. Täytetään noriarkit  noin sentin kerroksella riisiä ja omavalintaisilla täytteillä. Vettä kannattaa olla kipossa koska riisi on tahmaista, niin lusikan tai sormet voi kastella aina välillä, ettei riisi tartu niin paljoa.
Viimeiseen päähän (ts eripäähän kuin se pää missä on täytteet) jätetään pari senttiä täyttämättä. Se alue kostutetaan vedellä kunnolla jolloin kun rulla kääritään se "liimaa" pään kiinni.

Meillä oli täytteinä graavilohta, kylmäsavu merilohta, kurkkua, avokadoa ja ruohosipulia. Ja kyllä niistä tuli hyviä! :)
Mitä nyt riisiä oli liian vähän, viimeisissä olikin puolet vähemmän riisiä, että riittäisi edes muutamaan, koska olin varmuuden vuoksi ostanut 450g graavia ja sitten hain 200g lisää :D :D :D, se 200g meni ja kylmäsavu merilohta sen verran, että siitä tuli kaksi arkkia, ja sitten loppui riisi.
Tein 7 arkkia yhteensä, ehkä 5 olis ollu tolle riisi määrälle sopiva :)




Kymäsavu merilohta, avokadoa ja ruohosipulia

Valmiista ei tietenkään oo kuvia :D :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti