sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Matkajuttua Miamista


Heippa!
Yksi matkakohde tossa viime matkalla oli Miami. Meillä oli lennot Helsingistä Lontoon kautta Miamiin, mistä sitten käytiin vähän muuallakin. Miamissa oltiin alkuun yksi yö ja lopuksi kolme yötä. Tulomatkalla lento oli n.35min myöhässä ja maahantulotarkastuksessa kesti jonkun aikaa, niin ekana iltana ei tehty muuta kun käytiin syömässä. Seuraavana päivänä käytiin ostoskeskuksessa, ennen kuin lähdettiin Tri rail junalla Fort Lauderdalen kentälle mistä jatkettiin eteenpäin. 
Tri Rail on kyllä halpa ja ihan kätevä tapa mennä Miamin kentältä Ft. Lauderdalen kentälle, ja pääsee sillä tietysti muuallekkin :D
Miamin kentältä concourse E:n kohdalta alimmasta(?) kerroksesta ulos ja tien yli, sieltä löytyy sellainen pieni  toimisto (vai miksi sitä sanoisi) mistä saa ostettua liput automaatista ja siitä lähtee bussi Hialeah asemalle mistä juna lähtee. Fort Lauderdalen lentokenttä-pysäkiltä taas lähtee bussi kentälle. Bussit tietysti ovat ilmaisia ja lippukin vaan 5 dollaria (vai oliko se 4 dollaria:). 
Ei välttämättä kaikista nopein, tai en tiedä mitä shuttlella tai taksilla kestäisi, mutta halvin ja ainakin minun mielestäni ihan kätevä ja helppo. 





Varmaan riittää Tri railista toi jutuu ja kuvat :D 
Loppumatkasta oltiin kolme yötä Coconut Grovella. Hotelli oli Hampton Inn Coconut Grove, ja se ei tainnut olla kuin kahden tähden hotelli mutta paljon parempi ainakin meidän mielestä. Ihan vieressä on huoltoasema, Burger King, Pollo Tropical ja pari ravintolaa. Coconut Grovelle kävelee hitaasti varmaan joku 20-30min. Matkalla Coconut Groven keskustaan ei kyllä ole kauheasti muuta kuin asuinaluetta. Keskusta on aika pieni, joten ei siellä kauhean kauaa ehkä jaksa pyöriä, mutta hotellin vieressä on myös metroasema. Oranssilla metrolla pääsee suoraan lentokentälle. Vihreällä ja oranssilla metrolla pääsee keskustaan päin, ja tietysti myös toiseen suuntaan.
Mentiin yksi päivä South beachille. Ensin metrolla Government Centeriin ja metroaseman vieressä on bussi"asema", mistä ainakin bussi 120 menee South beachille. Bussissa kannattaa olla tasaraha, koska rahaa ei saa takaisin. Molemmat liput (metro ja bussi) maksavat 2 dollaria/lippu, mutta ainakin jotkut hinnat nousevat/nousivat lokakuussa.
Tylsää juttua, jos ei ole menossa Miamiin :D
Laitetaan mielummin kuvia.



Coconut Grovn metroasemalta otettu kuva

Coconut Grovella ravintola Jaguar

Jaguarissa otettiin puoliksi joku sandwich. Syötiin monessa paikkaa taas puoliksi, että voitaisiin käydä monissa eri ravintoloissa syömässä mutta kaikki oli niin rasvaista ja täyttävää (ainakin meidän valinnat :) että maha tuli jo ihan täyteen puolikkaastakin annoksesta.

Olikohan toi joku oikeustalo lähellä Government Centerin metro(ja bussi)asemaa. Aseman lähellä on myös Macy´s :)


South beachillä, matkalla rannalle









Tämä ja ylempi kuv aSouth Pointe puistosta. Vois kiinnostaa aamukävelyt vähän enemmän täällä kun tällä hetkellä
täällä kotona :) 



Säät oli tosi hyvät, suurimmaksi osaksi paistoi aurinko ja lämmintä tai kuumaa oli reilu +30 astettta. Kahtena päivänä satoi vähän reilummin mutta niistäkin päivistä osan päivää oli sateetonta. Hurrikaaneja ei onneksi osunut kohdalle ja ne muutamat sateet eivät haitanneet. ainakin tänä vuonna syyskuu oli iahn hyvä matkustusaika :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti