maanantai 21. lokakuuta 2013

Kulkematon juoksu


Moikka!
On ollut silloin tällöin puhetta juoksusta ja jopa puolimaratonista. No ei onnistu, ainakaan lähiaikoina.
Lyhyesti kerrrottuna alusta sti epäonninen juoksu-urani:
Juoksun aloitin vuosi sitten elokuun lopussa.
Ensimmäisen kerran juoksin 5km 29.9.12 ja 4.11.12 juoksin ensimmäisen 10km lenkin.
Sitten meni vähän vähemmällä juoksemisella kuukausi kunnes jouluaatona juoksin reilu 13km.
Sitten taas vähän yli kuukausi juoksematta ja yhtäkkiä lomamatkan jälkeen helmikuun alussa 10km jäisellä tiellä, ja siitä nilkka kipeäksi. Melkein kahden kuukauden juoksutauko.
Maaliskuun lopulla reilu 5km ja huhtikuun alussa 10km.
Seuraavaksi alkoikin bikini challenge.

Kyykyjä tuli tehtyä jonkun verran ja tulikin reiden yläetuosa kipeäksi. Ensin se ei vaikuttanut juoksuun mutta huhtikuun lopulla juoksulenkillä pääsin 11.2km mutta sitten oli lopetettava kun se sattui jo sen verran.
Taas juoksutaukoa.
Viiden päivän buranakuuri kesäkuussa lomamatkalla. Jalka parani mutta kunnon flunssa tuli tilalle, joten taas taukoa. Muutaman viikon päästä heinäkuun alussa 10km väkisin. Ei oikein saanut henkeä kunnolla mutta ajattelin, että se on siitä flunssasta johtuvaa. Muutaman viikon välein koitin juosta 5km mutta aina sama juttu, ei saa happea kunnolla.
Elkokuun 14. olen viimeksi juossut 5km.
Pari viikkoa sitten ajattelin aloittaa ihan jostain 7 min juoksua, 2min kävelyä ja taas 7min juoksua.
Kyllä se tietysti menee mutta happea en saa niin kuin pitäisi.
Ja kun olen silti yrittänyt noita minihölkkiä niin viime perjantaina tuli hiukan liian isoista lenkkareista rakko toiseen kantapäähän ja se on ollut sunnuntai aamusta niin kipeä, ettei tarvitse miettiä kävely tai hölkkälenkkejä.
Ehkä tässä nyt olisi paikallaan kunnon miettimistauko, että onkohan toi juoksu nyt ollenkaan mua varten :D :D
Mun täytyy nyt selvittää mistä toi hengitysvajaus johtuu, ei auta ventoline ainakaan. Mun mielestä hieronta hiukan helpotti sitä, ja olenkin miettinyt olenko niin jumissa, ettei henki kulje. Mutta en tiedä voiko sillä olla merkitystä. Kun ilmeisesti, jos rintaranka on niin jumissa, että vaikuttaa hengitykseen niin pitäisi olla jotain kiputiloja, eikä mulla sellasia ole.
No toivottavasti kohta selviäisi. Ottaa meinaan välillä vähän päähän, kun jo pelkässä kävelyssä ei saa kunnolla vedettyä henkeä ja salillakin siitä on haittaa.
Toisaalta onhan mahdollisuus myös se, että on vaan niin huono kunto :O

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti